به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ رویت هلال ماه‌های قمری مخصوصا ماه رمضان و ماه شوال و مشکلات مربوط به آن از قبیل تعیین روزهای خاص و اعلام عید فطر؛ در سال‌های اخیر منشا مباحث علمی و مجادلات عمومی بسیاری بوده است.

استاد محمد سروش محلاتی در این کتاب ضمن بررسی دو نظریه فقهی سابق؛ به اثبات یک نظریه جدید برای حل تعارضات در این موضوع پرداخته است.

در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است:

"آغاز ماه قمری یکی از پر چالش‌ترین مسائل فقهی است. بر اساس رأی رایج در میان فقها، ماه قمری، با رؤیت هلال آغاز می‌شود و این رؤیت باید با چشم عادی صورت گیرد.

در چند دهه اخیر، دو رأی جدید در فقه پدیدار شده است؛ یکی آنکه «رؤیت‌پذیری» کافی است؛ دیگر آنکه «رؤیت با چشم مسلح و تلسکوپ» نیز اعتبار دارد و البته هر یک از این آراء، موافقان و مخالفانی در میان فقها دارد.

در اینجا می‌توان فرضیه سومی را مطرح کرد که ماه قمری با «تولد ماه» آغاز می‌شود. بر اساس این احتمال، اختلافات مربوط به رؤیت هلال در مناطق مختلف رخت بر می‌بندد و ماه با یک امر واقعی و عینی که خروج از محاق است، آغاز می‌گردد. بر اساس این احتمال اساساً نیازی به رؤیت با چشم عادی یا مسلح نیست…"

محمد سروش محلاتی؛ متولد 1340 در قم و استاد خارج فقه و اصول در حوزه علمیه قم است. از وی تاکنون کتابهای متعددی از جمله: «آزادی، عقل و ایمان»، «اسلام و مقتضیات زمان»، «مبانی حریم خصوصی»، «تاملات سیاسی علامه طباطبایی»، «جهاد درفقه معاصر شیعه» و… منتشر شده است.

کتاب «تولد ماه یا رؤیت هلال؟» در 160صفحه و با قیمت 95هزار تومان توسط انتشارات میراث اهل قلم منتشر شده است.

57245

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *